Corona nieuws

 

 

d.d. 26-01-2022:

Per 26 januari 2022 gelden nieuwe coronarichtlijnen. Dit betekent dat vanaf 26 januari 2022 bij AVC Aardenburg de volgende regels gelden:

*Houd zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand in acht, blijf thuis en laat je testen bij klachten, was je handen geregeld, schud geen handen.
*Tussen 05.00 uur en 22.00 uur zijn toeschouwers van harte welkom bij trainingen en wedstrijden.
*Toeschouwers van wedstrijden in de buitenlucht hoeven geen coronatoegangsbewijs te tonen.
*Om toegang te krijgen tot de kantine kan van personen van 18 jaar en ouder een coronatoegangsbewijs worden gevraagd. Dit geldt niet voor trainers/leiders en overige vrijwilligers.
*Zet een mondkapje op als je je verplaatst door de kantine (niet als je zit).

 

d.d. 12-11-2021:

Per 14 november 2021 gelden weer enkele nieuwe coronarichtlijnen. Dit betekent dat vanaf 14 november 2021 bij AVC Aardenburg de volgende regels gelden:

* Toeschouwers zijn niet toegestaan bij wedstrijden én bij trainingen. Alleen spelers, trainers en vrijwilligers (waaronder chauffeurs van het uitteam) worden toegelaten tot het sportpark.
* Om toegang te krijgen tot kleedkamers kan van personen van 18 jaar en ouder een coronatoegangsbewijs worden gevraagd. Dit geldt niet voor trainers/leiders en overige vrijwilligers.
* De kantine van AVC Aardenburg wordt op zaterdagen uitsluitend gebruikt voor afhaal, ook daar is een coronatoegangsbewijs niet nodig.
* Om op zondagen tijdens thuiswedstrijden toegang te krijgen tot de kantine kan een coronatoegangsbewijs worden gevraagd.
* Houd 1,5 meter afstand in acht, blijf thuis bij klachten, was je handen vaak, schud geen handen.

 

 

d.d. 05-11-2021

Per 6 november 2021 gelden weer enkele nieuwe coronarichtlijnen. Dit betekent dat vanaf 6 november 2021 bij AVC Aardenburg de volgende regels gelden:

*Houd zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand in acht, blijf thuis bij klachten, was je handen vaak, schud geen handen.
*Toeschouwers van wedstrijden in de buitenlucht hoeven geen coronatoegangsbewijs te tonen.
*Om toegang te krijgen tot kleedkamers kan van personen van 18 jaar en ouder een coronatoegangsbewijs worden gevraagd. Dit geldt niet voor trainers/leiders en overige vrijwilligers.
*De kantine van AVC Aardenburg wordt op zaterdagen uitsluitend gebruikt voor afhaal, ook daar is een coronatoegangsbewijs niet nodig.
*Om op zondagen tijdens thuiswedstrijden toegang te krijgen tot de kantine kan een coronatoegangsbewijs worden gevraagd.

d.d.24-09-2021

Vanaf 25 september kan er in sportkantines een coronatoegangsbewijs gevraagd worden.
In de kantine van AVC Aardenburg zullen binnen geen zitplaatsen zijn (wel statafels), maar uiteraard kunt u buiten op ons terras gebruik maken van onze zitplaatsen.
Bij onze kantine is dan ook geen coronatoegangsbewijs nodig.

 

d.d. 14-10-2020

Beste spelers en ouders,  13-10-2020 is in Den Haag  besloten dat alle amateurcompetities worden stilgelegd, vooralsnog voor een periode van vier weken. De training voor de senioren komt hiermee stil te liggen. De jeugdteams mogen wel blijven trainen, maar de kleedkamers blijven daarbij gesloten. Omkleden en douchen doen we dus thuis. Toeschouwers zijn nog steeds niet toegelaten bij trainingen.

d.d. 01-07-2021

Vanaf 26 juni mogen alle teams weer volledig trainen en wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen. Publiek is weer welkom op het sportpark, waarbij nog steeds de 1,5 meter afstand in acht genomen moet worden.

 

d.d. 29-09-2020

ALGEMENE UPDATE CORONA MAATREGELEN

Het kabinet heeft maandagavond nieuwe ingrijpende maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen treffen de samenleving en ook het amateurvoetbal hard. De komende drie weken mag bij geen enkel (sport)evenement nog publiek aanwezig zijn en zijn de kantines dicht.

Het belangrijkste is dat er gesport kan blijven worden, voor de sport, voor de clubs en voor de spelers. Alle competities blijven dan ook de komende drie weken doorgaan volgens het huidige speelschema.

Rijdende ouders van kinderen tot en met 17 jaar mogen bij uitwedstrijden wél het terrein van de tegenstander op, de ouders van het thuisspelende jeugdteam niet. Ook bij de trainingen mogen de ouders niet aanwezig zijn.

De maatregelen gelden vooralsnog tot en met dinsdag 20 oktober.

 

d.d. 29-09-2020

Corona-richtlijnen JO6 t/m JO17 seizoen 2020-2021 (coördinator: Robbie Goossens) VERSIE: RICHTLIJNEN VANAF 29 SEPTEMBER 2020

Spelers:
– bij verkoudheid of ziekte kom je niet naar de training of wedstrijd!
– als iemand in je gezin koorts heeft, kom je niet naar de training of wedstrijd!
– handen wassen met water en zeep voordat je naar de training of wedstrijd komt.
– hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
– neem de bal zo min mogelijk in je handen, behalve als je keeper bent.
– neem je eigen drinkbidon mee naar training en wedstrijd, geen bidons delen met anderen.
– na afloop van je training of wedstrijd ga je naar huis, niet blijven kijken naar training of wedstrijd van andere teams!
– volg altijd de aanwijzingen van de organisatie (trainer, leider, bestuur) en volg de algemeen bekende veiligheids- en hygiëneregels.

Ouders:
– toeschouwers zijn niet toegelaten bij trainingen en thuiswedstrijden, de kantine is gesloten.
– chauffeurs van auto’s naar uitwedstrijden vallen onder teambegeleiding en mogen de uitwedstrijd wel bekijken.
– breng bij voorkeur alleen je eigen kind(eren) naar de training of thuiswedstrijd, als er kinderen
uit een ander huishouden meerijden wordt een mondkapje geadviseerd.
– nadat spelers zijn gebracht of opgehaald voor training of thuiswedstrijd, direct het sportpark
verlaten.
– ouders/verzorgers zijn niet toegelaten in de kleedkamers.
– volg altijd de aanwijzingen van de organisatie (trainer, leider, bestuur) en volg de algemeen bekende veiligheids- en hygiëneregels.

Trainers:
– bij verkoudheid of ziekte kom je niet naar de training of wedstrijd!
– als iemand in je gezin koorts heeft, kom je niet naar de training of wedstrijd!
– handen wassen met water en zeep voordat je naar de training of wedstrijd komt.
– hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
– geen handen schudden, geen high fives.
– JO13 t/m JO17: houdt 1,5 meter afstand tot spelers, behalve als dat niet kan i.v.m. een duidelijke/veilige instructie tijdens training of wedstrijd.
– houdt 1,5 meter afstand tot andere trainers/vrijwilligers.
– als trainer ben je aangewezen als corona-verantwoordelijke voor de training van je team. Je
ziet toe op de naleving van de regels door spelers en ouders. Als de regels niet nageleefd (kunnen) worden, stop je de training en bel je de coördinator (Robbie Goossens).
– maximaal 1 persoon tegelijk in het ballenhok.
– als je op de hoogte komt van een corona-besmetting bij (een gezinslid van) een speler in je team, neem dan contact op met de coördinator (Robbie Goossens).