Samenwerking voetballende meiden in West Zeeuws Vlaanderen.

Samenwerking voetballende meiden in West-Zeeuws-Vlaanderen.

Meidenvoetbal wordt steeds populairder. Steeds meer meiden gaan op voetbal en steeds meer meidenteams voetballen in competitieverband tegen elkaar. Ook in West-Zeeuws-Vlaanderen zien we een groeiend aantal voetballende meiden. Daar zijn alle voetbalverenigingen uiteraard heel blij mee.

We zien echter ook dat geen van de voetbalclubs in West-Zeeuws-Vlaanderen op zichzelf voldoende meiden heeft om structureel meidenvoetbal mogelijk te maken. Samenwerking op het gebied van meidenvoetbal is dan ook onvermijdelijk om op de langere termijn meidenvoetbal een plaats te geven.

Meerdere voetbalclubs hebben daarom met elkaar overleg gepleegd over een mogelijke samenwerking op het gebied van meidenvoetbal in West-Zeeuws-Vlaanderen. De conclusie uit dat overleg is dat de clubs zeer positief staan tegenover een samenwerking met alle deelnemende verenigingen in West-Zeeuws-Vlaanderen. Het idee is vooralsnog dat een SVO (Samenwerkende Vrouwen Organisatie) zal worden opgericht waarbinnen alle meidenteams in West-Zeeuws-Vlaanderen worden samengesteld. Op deze manier hopen we elk seizoen meerdere meidenteams in de categorieën MO13 t/m MO19 in competitieverband te kunnen laten spelen.

De deelnemende clubs zijn dus enthousiast, maar om dit plan te laten slagen, hebben we uiteraard vooral het enthousiasme en de medewerking van de voetballende meiden en hun ouders/verzorgers nodig. We willen dan ook graag van jullie horen hoe jullie aankijken tegen deze mogelijke samenwerking. Om dit te bespreken, zal er op vrijdag 20 maart 2020 een (informele) informatiebijeenkomst (als er nog vragen zijn kunt u ze daar stellen) worden gehouden in IJzendijke. Voorafgaand aan deze bijeenkomst zal er een vrijblijvende proeftraining worden georganiseerd voor de meiden in de leeftijd van MO13 t/m MO19.

Als er ook vanuit de meiden en ouders/verzorgers positief wordt gereageerd, kunnen we verder met de praktische invulling, zoals locaties van trainingen en wedstrijden, opzetten van de SVO met administratie, trainers/leiders, wedstrijdtenues etcetera.

Graag ontvang ik dan ook van iedereen die wil deelnemen op 20 maart (en ik hoop in groten getale) de naam en de geboortedatum en de club waar je bij bent aangesloten?

U kunt uw opgaven (voor 13 maart 2020) versturen naar Mario Corthals: ml.corthals@zeeland.nl of  Mob.nr. 06 21124833

Sportieve groeten,

De deelnemende voetbalverenigingen:

AVC Aardenburg, VV Schoondijke, VV Breskens, VV Groede, VV Cadzand, SV Oostburg, VV IJzendijke