22-10-2018: Niek van Sprundel stopt met voetballen.

Maandagochtend 22 oktober 2018 deelde Niek van Sprundel aan onze voorzitter Peter de Vrieze mede ….dat ie per direct maar zeker helaas een absoluut punt moet zetten achter z’n mooie en impossante carriérre…de pijn en het ongemak werden hem echt te veel……een zeer jammerlijk maar een o zo begrijpelijk en wijs besluit.

Hieronder een mooi woordje van onze voorzitter:
De kruitdampen zullen stilaan optrekken in de “16”…..het Kanon stokt…..helaas voorgoed ! Áltijd schoot ie met scherp….met precisie en effectiviteit….en veel venijn…..wat heel vaak tot een voltreffer leidde….de één vaak nog mooier dan de andere ! Ik zag ‘m debuteren in de hoofdmacht van AVC Aardenburg…..als jonge snuiter op 16-jarige leeftijd….nadat hij in de diverse jeugdelftallen bij de groen-zwarten er al een vol schip had binnengerammeld. Een prachtcarriére lag voor hem in het verschiet…..en zo geschiede ! Scoren deed hij overal….en dat bleef uiteraard niet onopgemerkt. Na Aardenburg kwam hij vervolgens bij F.C. Eeklo , SK Maldegem , terug Aardenburg , KVV Zelzate ( +/- 130 treffers in 4 seizoenen !) en S.K. Dikkelvenne ( 16 treffers in 1 seizoen) terecht. Nadat ie bij Aardenburg al eens gekroond was tot Zeeuws Topscorer en de daarbij behorende Gouden Schoen mocht ontvangen ging hij in z’n Zelzate-periode aan de haal met de Zilveren Bal ( topscorer alle Provinciale reeksen Oost-Vlaanderen). 2017….na 1 seizoen Dikkelvenne trok HSV Hoek aan de bel….terug naar Nederlandse bodem bij de blauw-witten aan de Lovenpolder. Het seizoen startte prima…óók in de Nederlandse zaterdag-top wist hij het netje te vinden ! Een mooi hoogtepunt was het doorstoten in de KNVB-beker…..op 25 oktober vorig jaar bracht het hem en vele blauw-witte supporters naar Almelo om in het met 9000 man gevulde Polman-stadion het plaatselijke Heracles te bekampen. Het werd een heerlijke bekerpot…die in 3-1 eindigde voor de zwart-witten uit Almelo. Wie die Hoek-goal in de 59e minuut had gescoord hoef ik u niet uit te leggen natuurlijk…..op slinkse wijze onderschepte hij een terugspeelbal en scoorde erg fraai vanuit een verdomd moeilijke hoek. De spanning ( 2-1) was weer geheel terug in de wedstrijd en alle Hoekenezen mochten hopen op een mirakel…..dat er uiteindelijk dus helaas niet kwam. De nodige tegenslag daarentegen wél…..omstreeks de 73e minuut voelde hij pijn in de lies……een wissel volgde. Én het zat niet goed in die lies….na een tijd kwam aan het licht dat het een ernstige kwetsuur betrof….die wellicht erg moeilijk of niet te genezen was. Einde seizoen? Einde carriére? Een ‘wonderdokter” …..eveneens uit Almelo….heeft nog een behandeling uitgevoerd die enige soelaas kon bieden…..maar het bleek niet afdoende. Het zat er jammer genoeg op…..einde seizoen…..einde HSV Hoek. Dat dit voor een bloedfanatiek en gedreven sporter erg veel impact heeft moge duidelijk zijn ! Toch begon er na een tijdje weer enige hoop te gloren aan de horizon….het gevoel in de lies bleek enigzins dragelijk en hij verkoos ervoor om m.i.v. het nieuwe seizoen toch weer te proberen…..bij z’n ouwe liefde….waar alles begon als kleine dreumes…..”topscorer aller tijden” in de mooie en rijke 85-jarige geschiedenis van de Groen-Zwarten !! Toch nog maar eens proberen……zonder enige medische garantie……zonder te weten hoelang de lies het zou houden….een soort “vogelvrijheid” en maar hopen dat de pijn en het grote ongemak zouden wegblijven…..op hoop van zegen dus !! Al had ik gewoon gehoopt dat ie nog steeds bij Hoek speelde, maar in de volle wetenschap dat alles helaas anders gelopen is , was ik toch beretrots op ‘m in de thuiswedstrijd tegen VIVOO om hem weer in het groen-zwart te mogen aanschouwen……..aanschouwen ja…….hoeveel wedstrijden ik hem zien spelen heb weet ik echt niet meer…….hoe vaak ik ‘m heb zien scoren ook niet…..maar in elk geval héél veel…….en héél vaak……overal !! Maar het Kanon was defect…..zoals we wisten mankeerde het…..de pijn en het ongemak werden ondraaglijk en het werd sleuren en afzien tegen beter weten in. Vele keepers en verdedigers zullen nog vaak terug denken aan hem……en ze zullen hem missen…..pure klasse-spitsen zoals hij worden immers niet zo vaak meer uitgebroed !

Afgelopen maandagochtend deelde hij het me mede….dat ie per direct helaas een absoluut punt moet zetten achter z’n mooie en impossante carriérre…de pijn en het ongemak werden hem echt te veel……een zeer jammerlijk maar een o zo begrijpelijk en wijs besluit.
Én de (voetbal)-wereld draait door…..zoals ik al schreef….de kruitdampen trekken op……en het Kanon stokt……helaas voorgoed !!

Niek van Spundel…..AVC Aardenburg ’s topscorer aller tijden……bedankt voor al het moois en alle goals Topper …..en hopelijk blijf je op een of andere manier behouden voor de club !!